14/11/08

Έχει παντρευτεί ποτέ ο Τζέιμς Μπόντ;

Ο πιο παρεξηγημένος 007, Τζορτζ Λέιζενμπι

Στις 7.273 ανήλθαν οι συμμετοχές στο κουίζ του news.in.gr, το διάστημα 9-14 Νοεμβρίου, για το εάν ο Τζέιμς Μποντ έχει παντρευτεί στο παρελθόν.
Σωστά απάντησαν 4.657 αναγνώστες: Ο 007 δεν είναι αμετανόητος εργένης, όπως πίστευαν 2.322 επισκέπτες.
Ο Τζέιμς Μποντ ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε το 1969 (Στην Υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητος) την Τρέισι Ντράκο (Νταϊάνα Ριγκ), η οποία όμως δολοφονήθηκε από τον Ερνστ Σταύρο Μπλόφελντ (Τέλι Σαβάλας) την ημέρα του γάμου τους.
Η ταινία, με τον Τζορτζ Λέιζενμπι στο ρόλο του 007, είναι η δεύτερη κατά σειρά στην λεγόμενη «Τριλογία του Μπλόφελντ».
Προηγήθηκε το Ζεις Μονάχα Δυο Φορές (1967) και ακολούθησε το Τα Διαμάντια είναι Παντοτινά (1971), με τον Σον Κόνερι να πρωταγωνιστεί και στις δύο ταινίες, ενώ τον «κακό» Μπλόφελντ ενσάρκωναν στην πρώτη ο Ντόναλντ Πλέζανς και στην τρίτη ο Τσαρλς Γκρέι.
Έκτοτε, ο Βρετανός πράκτορας δεν ξαναπαντρεύτηκε, αλλά ούτε κι ερωτεύτηκε, μέχρι που συνάντησε τη Βέσπερ Λιντ στο Casino Royalle. Και αυτό το ειδύλλιο, ωστόσο, έληξε άδοξα. Η Βέσπερ πέθανε και τώρα ο 007 (Ντάνιελ Κρεγκ) ζητά εκδίκηση...
Όλα αυτά συμβαίνουν στη νεά ταινία Quantum of Solace που έκανε πρεμιέρα στη χώρα μας στις 6 Νοεμβρίου και το πρώτο τετραήμερο (6-9 Νοεμβρίου) της προβολής της έκοψε πανελλαδικά περί τις 145.000 εισιτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: