30/1/09

Περάσαμε πολύ (Mod) όμορφα...

Για ένα ακόμη βράδυ το TIKI ATHENS Bar "γέμισε" με αυθεντικούς Mod ήχους. Η παρέα Modtown έπαιξε καταπληκτική μουσική και εμείς περάσαμε υπέροχα... Παιδιά ευχαριστούμε. Περιμένουμε το επόmeno event!

28/1/09

ModTown C'Est Chic

TIKI Αthens Bar (Φαλήρου 15 Μακρυγιάννη) Πέμπτη 29 Ιανουαρίου... C' Est Chic ModTown

27/1/09

Converse & The Who


Η Adidas βγάζει παπούτσια Vespa (δες παρακάτω άλλο ποστ) και η Converse κυκλοφορεί το θρυλικό πάνινο μποτάκι της με ιδέες από τους Who. τη πληροφορία μας έδωσε η Αγγελική και να οι πρώτες φωτογραφίες. Περισσότερα (και για αγορά...) στο http://www.converse.com/

Νέο άλμπουμ και ευρωπαϊκή περιοδεία για τους Booker T & MG's

O Μod ήρωας (ποιος δεν έχει χορέψει το green οnions;) και θρύλος του Χάμοντ Booker T Jones ετοιμάζει νέο άλμπουμ με τίτλο "Potato Hole", το οποίο θα περιλαμβάνει 10 κομμάτια και σε ένα θα παίζει κιθάρα ο Νιλ Γιάνγκ. το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο. Είναι το πρώτο άλμπουμ των θρυλικών Booker T. and The M.G.'s μετά το 1994. Παράλληλα το γκρουπ ετοιμάζει περιοδεία στην Ολλανδία. Συγκεκριμένα θα εμφανιστούν στο "Melkweg" του Αμστερνταμ στις 19 Μαρτίου, στο "Paard Van Troje" της Χάγης στις 20/3 και στο "Effenaar" του Αϊντχόφεν στις 21/3.

23/1/09

O ModFather Paul Weller στην Αθήνα!!!!





"Τσιμπίστε με" ο Πολ Γουέλερ, ο άνθρωπος που κράτησε μουσικά ζωντανό το κίνημα των Mods πάνω από 20 χρόνια έρχεται στην Αθήνα. Διαβάστε τη έγραψε η "Ελευθεροτυπία": «Υπάρχει σόουλ και μπλουζ, υπάρχουν ψυχεδελικές ενορχηστρώσεις, υπάρχουν φολκ μελωδίες και φυσικά υπάρχει ροκ εν ρολ. Είναι ένα άλμπουμ με αρχή, μέση και τέλος, λίγο ρετρό, σε μια εποχή που ο κόσμος "κατεβάζει" ένα-δυο τραγούδια από το Ιντερνετ. Αλλά για μένα τα είκοσι ένα τραγούδια, ανάμεσά τους κάποια ορχηστρικά, ολοκληρώνουν έναν κύκλο».Στα 50 του χρόνια ο Πολ Γουέλερ κυκλοφόρησε τον Ιούνιο το άλμπουμ «22 Dreams», που έφτασε την πρώτη εβδομάδα στο Νο1 στη Βρετανία. Υστερα ξεκίνησε μια παγκόσμια περιοδεία, που θα τον φέρει και στην Αθήνα στις 14 Ιουλίου -πιθανότατα στη σκηνή του Λυκαβηττού.«Θα το περιέγραφα ως εκλεκτικό», λέει για το άλμπουμ του. «Δεν υπάρχει ούτε ένα τραγούδι που να ηχεί όμοιο με τα υπόλοιπα. Είχα μια εμμονή όταν το ηχογραφούσα να φτάσω τον ήχο μου στα όριά του, όχι να ικανοποιήσω απλά το κοινό μου, αλλά να πειραματιστώ ως μουσικός. Ενα πλεονέκτημα που αποκτάς καθώς μεγαλώνεις, είναι ότι νιώθεις πιο ελεύθερος να κάνεις αυτό που επιθυμείς». Και όλα αυτά με συμμετοχές του Νόελ Γκάλαχερ των Oasis και του Γκράχαμ Κόξον των Blur.

Ο Πολ Γουέλερ μπορεί να επαίρεται ότι έχει σημαδέψει τη μουσική σκηνή από την εποχή που με τους Jam ανατίναζε τα ηχεία των κλαμπ τούς καιρούς του πανκ. Σε αντίθεση με τον άτεχνο θόρυβο των Pistols ή των Clash, οι Jam δεν δίσταζαν να ανακατεύουν σόουλ και φανκ στοιχεία στο άγριο ροκ τους, φτιάχνοντας ύμνους της εποχής, όπως το «In The City» και το «Town Called Malice». Το '82 ενώ βρίσκονταν στο απόγειο της πορείας τους διαλύθηκαν και ο Γουέλερ την επόμενη χρονιά έφτιαξε τους Style Council, που κινούνταν στην άλλη άκρη του πανκ ήχου -έπαιζαν ένα μελωδικό μίγμα από ποπ, τζαζ και σόουλ. Πολύ πιο μπροστά από την εποχή τους οι Style Council δεν είχαν την ανάλογη επιτυχία και διαλύθηκαν στο τέλος της δεκαετίας του '80. Ηταν οι καιροί που η Britpop ξανακέρδιζε το χαμένο έδαφος με μπάντες όπως οι Blur και οι Oasis, που χρωστούσαν πολλά στη μουσική των Jam. Ετσι ο Γουέλερ ξαναβρέθηκε στο προσκήνιο και ξεκίνησε μια προσωπική πορεία με άλμπουμ όπως το «Stanley road» ή το «Illumination». «Ολα προέρχονται από την ίδια πηγή», έλεγε όταν τον ρωτούσαν για το ευρύ πεδίο πειραματισμών του. «Μπορώ να ακούω Ντεμπισί, ύστερα αβάντγκαρντ τζαζ και μετά Κέρτις Μέιφιλντ. Και όλα αυτά βρίσκονται στα τραγούδια μου».Το ένατο άλμπουμ του, το «22 dreams», γράφτηκε στα πεντηκοστά του γενέθλια. «Ηθελα να σπάσω το κλισέ, σύμφωνα με το οποίο όταν είσαι στα πενήντα σου νιώθεις ότι οι καλύτερες δουλειές σου ανήκουν στο παρελθόν», λέει. Στις συναυλίες του, πάντως, δεν ξεχνάει να παίξει τραγούδια από τους Jam και τους Style Council. «Δικά μου τραγούδια είναι και αυτά», σχολιάζει. «Ειδικά τα παλιά τραγούδια των Jam για την πολιτική κατάσταση μοιάζουν να γράφτηκαν σήμερα. Οι ίδιοι μαλάκες μάς κυβερνούν, απλώς άλλαξαν πρόσωπο».

Τα ΝΕΑ γράφουν:
Συναυλιακή «βόμβα» έσκασε χθες. Και είναι απόλυτα επιβεβαιωμένο. Στις 14 Ιουλίου στην Αθήνα θα είναι ο Πολ Γουέλερ. Ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της μουσικής σκηνής των τελευταίων χρόνων, ο «modfather» που έχουν λατρέψει οι μουσικόφιλοι από την εποχή των Jam ώς το πιο φρέσκο άλμπουμ του, το 22 Dreams. Κάθε φορά που ετοίμαζε περιοδεία, περιμέναμε κάτι. Και αν σκεφθεί κανείς πως από το τέλος της δεκαετίας του ΄70- ξεκινούσε με τους θρυλικούς Jam, συνέχιζε με τους Style Council και μόνος του ύστερα από αυτούς- είναι πολλά χρόνια, πάνω- κάτω είχαμε πιστέψει πως τον Γ ουέλερ θα τον βλέπαμε αλλού, όχι στα μέρη μας. Κι αυτό γιατί σε αντίθεση με τον επίσης Βρετανό Έλβις Κοστέλο, που ζει πια εκτός Μεγάλου Νησιού, ο Γουέλερ παραμένει τυπικός Βρετανός, ένας σούπερ σταρ που απολαμβάνει την μπίρα στην παμπ και τα λάιβ που παίζει. Τα τραγούδια του όμως, η κιθάρα του και η «μαύρη» σόουλ φωνή του έχουν κάνει δουλειά. Τόσο που να θεωρείται από τους πιο δημιουργικούς συνθέτες/ τραγουδοποιούς και περφόρμερ με πολλούς θαυμαστές μέσα και έξω από την Αγγλία. Και για εμάς εδώ, μεγάλο- συναυλιακό- απωθημένο.

Ιστορικά κομμάτια με τους Jam (Going Underground, Εton Rifles, Down at Τhe Tube Station, Ρretty Green, Τhats Εntertainment, Α Τown Called Μalice και άλλα πολλά) και τραγούδια- πολύ μεγάλες επιτυχίες από τη σόλο καριέρα του, σαν τα W ild Wood, Υou Do Something Τo Μe, Stanley Road που συνδυάζουν σόουλ και φανκ με ρυθμ εν μπλουζ και τον χαρακτηριστικό ήχο της κιθάρας, του εξασφαλίζουν μια ανεκτίμητη δεξαμενή τραγουδιών για τα σόου του. Υποψήφιος και φέτος για Βrit award, ο Γουέλερ έλεγε πρόσφατα στην «Τelegraph»: «Πιστεύω πως έχω μεγαλώσει αρκετά ώστε να μπορώ να κάνω κάτι απλά για να ευχαριστήσω τον εαυτό μου. Και από την άλλη, το πώς είναι η μουσική σήμερα, με τις πωλήσεις των δίσκων να πέφτουν, το downloading και όλα αυτά, δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί με τον δίσκο σου. Έτσι, απλά φτιάχνεις τον καλύτερο δίσκο που μπορείς».

Προβλέπεται επίσης πως η εμφάνιση του Πολ Γουέλερ στην Αθήνα θα είναι, εκτός από μουσικό γεγονός, και εκδήλωση... μόδας. Αφού όλα αυτά τα χρόνια σαν mod «δάσκαλος» προτείνει στυλ και άποψη με 60ς αναφορές. Και δεν αστειεύεται πολύ όταν λέει πως τον ενδιαφέρουν δύο πράγματα, η μουσική και τα ρούχα. «Το κούρεμα, τα ρούχα, ο ήχος. Το πήρα όλο το πακέτο. Και συνεχίζω» λέει και πάντα βγαίνει στην τρίχα για να τραγουδήσει.

21/1/09

H Dyffy στην Αθήνα

Η Ουαλή πιτσιρίκα, που με το «Mercy» έφτασε τον περασμένο Φεβρουάριο στην κορυφή της βρετανικής σκηνής, θα τραγουδήσει στις 19 Ιουνίου στο Ελληνικό. «Η πορεία μου στη σκηνή δεν θα είναι ένα one night stand». Με αυτήν τη φράση είχε απαντήσει η Ντάφι σε όσους πίστευαν ότι δεν έχει μέλλον αυτή η πιτσιρίκα από την Ουαλία, πρώην σερβιτόρα, που τον περασμένο Φεβρουάριο με το τραγούδι «Mercy» βρέθηκε στην κορυφή της βρετανικής σκηνής. Τώρα, με το ντεμπούτο της, το «Rockferry», να έχει πουλήσει πάνω από τεσσεράμισι εκατομμύρια αντίτυπα και ένα νέο άλμπουμ να ετοιμάζεται μέσα στον χρόνο, η Ντάφι έρχεται να παίξει ζωντανά επιτυχίες της, όπως το «Stepping Stone» και το «Mercy», στις 19 Ιουνίου, πρώτη μέρα του διήμέρου Φεστιβάλ Ejekt (Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, Ελληνικό).

«Αυτό που με εξοργίζει είναι ότι ο κόσμος θεωρεί τη μουσική μου σαν μια αναβίωση της σόουλ από το '60», έλεγε η ίδια, όταν το πρώτο της τραγούδι, το «Rockferry», προκάλεσε θόρυβο γύρω από το όνομά της. «Το άλμπουμ μου έχει λίγο από όλα. Εχω επηρεαστεί και από τη θρυλική σόουλ της Motown του '60 και από τον ρυθμό της φανκ του '70 και από τη Sade του '80 και από τις παραγωγές του '90».

Με αυτήν τη μουσική η Εϊμι Αν Ντάφι, που ως έφηβη διώχθηκε από τη σχολική χωρωδία επειδή η φωνή της ήταν πολύ έντονη, έγινε μέσα σε μερικούς μήνες η νέα σταρ της βρετανικής σκηνής. Ενώ φέτος είναι υποψήφια για τρία Γκράμι.

«Στην αρχή ήμουν πολύ φοβισμένη και ανασφαλής», έχει πει. Ηταν η εποχή που άλλοι την συνέκριναν με την Αρίθα Φράνκλιν και την Ντάστι Σπρίνγκφιλντ και άλλοι δεν της έδιναν παρά μερικούς μήνες διάρκεια. «Δεν ξεχνάω ποτέ ότι μερικά χρόνια πριν κανείς δεν έδινε σημασία στη μουσική μου, δεν είχα δεκάρα και ένιωθα απελπισμένη και χωρίς σκοπό». Οπότε δεν θέλει να μεταμορφωθεί σε ντίβα της σκηνής αλλά να συνεχίσει να κυκλοφορεί τα τραγούδια της. «Το μόνο που μπορώ να κάνω», εξηγεί, «είναι να διηγούμαι ιστορίες μέσα από τα τραγούδια μου. Το καθένα από αυτά αποκαλύπτει και μια άλλη πλευρά μου».

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθεροτυπία

19/1/09

Blow Up

Πέρασα από το εξαιρετικό μαγαζί UNKUT (Ομήρου 21 στο κέντρο της Αθήνας) του φίλου και συν-Βεσπόβιου (και Πανιώνιου) Σπύρου, στο οποίο μπορείς να βρεις (ή να παραγγείλεις) όποιο DVD (ή CD) τραβά η ψυχή σου. Από τον Σπύρο αγόρασα πρόσφατα το Quadrophenia σε μια εξαιρετική έκδοση (με ελληνικούς υπότιτλους και DVD δώρο) και χθες "τσίμπησα" το καταπληκτικό Blow Up του Αντονιόνι.
Είναι η πρώτη ταινία του αυτοεξόριστου Antonioni, τον βρίσκει να κινηματογραφεί το Λονδίνο των swinging sixties, το Λονδίνο των MODS: τα χρόνια της σεξουαλικής απελευθέρωσης, των έντονων χρωμάτων, των κοριτσιών με τις μίνι φούστες, της ποπ μουσικής και της μαριχουάνα. Στο κέντρο αυτής της στυλιζαρισμένης, πολύχρωμης πραγματικότητας, ο Thomas κατέχει πλεονεκτική θέση: ένας από τους πιο περιζήτητους φωτογράφους του Λονδίνου, είναι αυτός που παρατηρεί, που κατέχει το ΑβλέμμαΑ, άρα και την δύναμη να απαθανατίζει τις ατελείωτες μεταμφιέσεις ενός κόσμου που παλεύει να επιπλεύσει στην λαμπερή επιφάνεια. Στο φωτογραφικό του στούντιο συγκεντρώνονται όλοι οι πρωταγωνιστές αυτού του αστραφτερού κόσμου: υπέροχες γυναίκες που χαρίζουν στο φακό το πιο ζωώδες προφίλ τους, ανέκφραστα μοντέλα που παρατάσσονται σαν πλαστικές κούκλες βιτρίνας και στέκονται ακίνητες για ώρες μέχρι το ΑβλέμμαΑ να δει κάτι σε αυτές, αλλά και ανόητα κορίτσια, πρόθυμα να δεχθούν τα πάντα, αρκεί να στριμωχτούν μέσα στο κάδρο. Έξω από το μικρό του βασίλειο, ο Thomas αναζητά τα αληθινά άγρια θηράματά. Σε μία από τις εξορμήσεις του καραδοκεί σε γωνίες και πίσω από δέντρα, μέχρι η γοητευτική άγνωστη να παγιδευτεί στο φιλμ του. Αυτό όμως που του αποκαλύπτεται πίσω στον σκοτεινό θάλαμο, τον αιφνιδιάζει Η μαγική εικόνα κρύβει κάτι αληθινά τρομακτικό κι όσο πιο κοντά φέρνει την μυστική λεπτομέρεια, τόσο απομακρύνεται από την ανθρώπινή φύση του. Ο Thomas καλείται τώρα να βρει το ψεγάδι στην μορφή του ίδιου του θανάτου. Και απομένει απορημένος, μπροστά σε μία θολή φωτογραφία.

18/1/09

Blue Note... 70 ετών!

Μια από τις ιστορικές εταιρείες της τζαζ, η Blue Note, συμπληρώνει φέτος τα 70 της χρόνια. Δημιουργήθηκε το 1939 στην Αμερική από δύο εκπατρισμένους (λόγω ναζισμού) Γερμανούς, τον Alfred Lion και τον Francis Wolff, κι άρχισε να γράφει ιστορία ηχογραφώντας αρχικά παραδοσιακή τζαζ (Sidney Bechet κ.ά.) και κατόπιν μοντέρνα (Thelonious Monk, Miles Davis, Sonny Rollins κ.ο.κ.). Υπέροχη μουσική επί σειρά δεκαετιών και εξώφυλλα δίσκων που αποτελούν έργα τέχνης. Να τα εκατοστήσει...

16/1/09

Vespa+Adidas


H Adidas ετοιμάζει για την Ανοιξη του 2009 τη νέα σειρά της που θα απευθείνετε σε οδηγούς... βέσπας! Ο τίτλος είναι Adidas Vespa Blue trainers. Τα περιμένουμε με αγωνία...

Quadrophenia η όπερα

Το έργο ύμνος στη ζωή των MODS το θρυλικό Quadrophenia των Who "ανεβαίνει" πάλι στην Αγγλία σε μορφή Οπερας. Από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο με τίτλο "iconic rock opera" η ζωή του Mod Jimmy θα εξελιχθεί και πάλι...
Η νέα όπερα Quadrophenia έχει προγραμματισθεί μέχρι σήμερα να παιχθεί: 9-16 Μαϊου Theatre Royal Πλίμουθ, 19-23 Μαϊου Hippodrome Μπέρμπιχαμ, 16-20 Ιουνίου Opera House Μάντσεστερ, 7-11 Ιουλίου Empire Theatre Σάντερλαντ, 25-29 Αυγούστου Liverpool Empire.

Εδώ πληροφορίες για εισιτήρια

13/1/09

"Ακούστε" 50 χρόνια Motown

Η θρυλική εταιρία SOUL μουσικής συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής και "κυκλοφορεί" συλλογή με 3 cd που περιλαμβάνει μερικά (γιατί όλα δεν χωράνε...) από τα διαμάντια της SOUL μουσικής. Επίσης για τα 50 χρόνια της η MOTOWN έχει δημιουργήσει ειδικό σάιτ το MOTOWN 50 κάντε κλικ και μπείτε στον SOUL κόσμο...

4/1/09

Η Motown στο Mojo!

H μαγεία της MOTOWN στο νέο τεύχος του περιοδικού Mojo! Αυτό το μήνα το εξαιρετικό περιοδικό γιορτάζει τα 50 χρόνια της μεγάλης Soul εταιρίας MOTOWN και κυκλοφορεί με σπέσιαλ αφιέρωμα, αλλά και ένα καταπληκτικό cd δώρο με τραγούδια από τους καλύτερους της MOTOWN. Θα ακούσετε μεταξύ άλλων Marvin Gaye, The Four Tops, The Temptations, Martha and The Vandellas, Gladys Knight & The Pips, The Supremes και πολλούς άλλους μεγάλους Soul μουσικούς!
Το 2009 αρχίζει με τον πιο μελωδικό τρόπο...